Nieuws

16 januari 2023

Transformatieproject Glashaven Rotterdam opgeleverd

December 2022 is het transformatieproject Vitro aan de Glashaven in Rotterdam opgeleverd door aannemer Van Wijnen.
Buro Bouwfysica heeft in opdracht van Accresco Vastgoed voor dit project de advisering verzorgd op het gebied van akoestiek en bouwfysica.
Met de oplevering zijn er 87 studio's/appartementen gerealiseerd in een bestaand voormalig kantoorgebouw. Bovenop het bestaande gebouw is een 3-laagse optopping gerealiseerd, waarmee een geweldig uitzicht wordt gerealiseerd over Rotterdam.

13 oktober 2022

Wij mogen met trots zeggen dat wij samen met Eye For Growth voor de komende drie jaar sponsor zijn van CKV Nieuwerkerk. https://ckvnieuwerkerk.nl/nieuws/buro-bouwfysica-en-eye-for-growth-gezamenlijke-nieuwe-sponsors-e-teams/

21 juli 2022

Sluishuis Amsterdam is opgeleverd

Sluishuis te Amsterdam is na vier jaar bouwen opgeleverd!
Buro Bouwfysica heeft hierbij geadviseerd op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Klik op de link voor meer info: Sluishuis nieuw icoon op Amsterdam IJburg » Bouwwereld.nl

20 januari 2022

Buro Bouwfysica adviseert bij Polderweg te Amsterdam

Start bouw Polderblok!
Buro Bouwfysica adviseert hierbij op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Klik op de link voor meer info: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6889195251764916224/?actorCompanyId=10282805

 

20 december 2021

Buro Bouwfysica adviseert bij de Grote Beer te Rotterdam-Alexander

Start bouw eerste woningen in Alexanderknoop!
Buro Bouwfysica adviseert hierbij op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Klik op de link voor meer info: » Start bouw eerste woningen in Alexanderknoop - Persberichten Rotterdam

30 augustus 2021

Buro Bouwfysica adviseert bij World of Food te Amsterdam Zuidoost

World of Food krijgt een permanent onderkomen met 300 betaalbare woningen!
Buro Bouwfysica adviseert hierbij op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Klik op de link voor meer info: Lingotto op LinkedIn: #lingottoontwikkeling #amsterdamzuidoost #worldoffood

8 juli 2021

Martinus Nijhofflaan fase 2 te Delft

Voor het project Martinus Nijhofflaan fase 2 te Delft waarvan de bouw op vrijdag 11 juni is gestart, adviseert Buro Bouwfysica op gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid.

 

De woontoren biedt een oplossing aan de woningbouwopgave in Delft door starterswoningen in verschillende categorieën (studio's en 2-kamerwoningen) te combineren met 16 appartementen in het zogeheten 'friends'-concept waarbij meerdere mensen samen in één appartement kunnen wonen. Hiermee worden betaalbare woonruimten gerealiseerd en wordt zelfstandig wonen mogelijk gemaakt voor mensen die financieel wat minder beschikbaar hebben.

1 juli 2021

Buro Bouwfysica breidt scope praktijkmetingen uit met luchtdichtheidsmetingen

Sinds enige tijd beschikken wij over een meetset voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen voor woningen, ook wel 'blowerdoor' metingen genoemd.
Belangrijke reden voor uitbreiding van ons pallet aan praktijkmetingen met deze specifieke meting is de steeds hogere eisen die de bouwregelgeving stelt aan luchtdichtheid van nieuwe gebouwen, met name in relatie tot energiezuinigheid (BENG).
Indien in de BENG-berekeningen, welke voor nieuwbouw woningen van toepassing zijn sinds 1 januari 2021, een hoger ambitieniveau dan de forfaitaire waarde wordt aangehouden ten aanzien van de infiltratie (qv10-waarde), dient bij oplevering bij woningen de luchtdichtheid verplicht nagemeten te worden.
Voor meer informatie of vragen tot het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen voor woningen kunt u contact opnemen meet één van onze adviseurs, Quincy Pieplenbosch pieplenbosch@burobouwfysica.nl of Jochem de Kieviet dekieviet@burobouwfysica.nl, of via het algemene nummer: 010-7600049.

13 april 2021

Quincy Pieplenbosch vakbekwaam BENG-adviseur bij Buro Bouwfysica

Sinds 18 februari 2021 heeft Quincy Pieplenbosch als 1e adviseur binnen ons bureau zijn bewijs voor vakbekwaamheid behaald voor het uitvoeren en afmelden van BENG-berekeningen voor woning- en utiliteitsbouw volgens de detailmethodiek.

Wij zijn trots dat Quincy het diploma heeft behaald. Twee andere adviseurs binnen ons bureau zijn nog in opleiding en hopen ook snel hun bewijs voor vakbekwaamheid te behalen.

Buro Bouwfysica verzorgt tijdens het gehele ontwerpproces t/m omgevingsvergunningaanvraag de advisering op het gebied van akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. BENG-berekeningen vormen tijdens het ontwerpproces een

essentieel onderdeel van onze advisering. Quincy Pieplenbosch helpt u als adviseur duurzaamheid en bouwfysica graag verder bij uw vraagstukken op het gebied van BENG.

8 oktober 2020

Buro Bouwfysica adviseert bij geluidluwe gevel State
Geluidluwe gevel dankzij geluiddempende muurroosters. Klik op de link voor meer informatie. https://www.bouwwereld.nl/producten/geluidluwe-gevel-dankzij-geluiddempende-muurroosters/?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=10/08/2020&goal=0_2c2171aa1b-928353c4f9-221549461

11 mei 2020

Buro Bouwfysica volgt richtlijnen rijksoverheid en RIVM m.b.t. coronavirus
Buro Bouwfysica volgt de richtlijnen vanuit de rijksoverheid en RIVM omtrent het indammen van het coronavirus. De gezondheid van onze medewerkers en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de mensen om ons heen staat hierbij voorop. Samengevat zullen we hiertoe de volgende maatregelen treffen:
- Medewerkers van Buro Bouwfysica werken per direct vanuit huis. Vergaderingen zullen via een videoconferencing of telefonisch plaatsvinden in overleg met de opdrachtgever en andere projectbetrokkenen.
- Onze advieswerkzaamheden voor lopende en nieuwe projecten zullen doorgang blijven vinden vanuit huis. Onze medewerkers zijn hierin goed gefaciliteerd. Contact met onze adviseurs kan hierbij rechtstreeks plaatsvinden via mobiele telefoon of per e-mail. Ons algemene telefoonnummer is voorlopig niet bereikbaar. Voor algemene vragen kan worden gemaild naar: info@burobouwfysica.nl. Zie verder ook de contactinformatie op onze website.
- Voornoemde maatregelen zijn vanaf heden tot nader order van kracht. Eventuele tussentijdse aanpassingen welke voortkomen uit gewijzigd beleid vanuit de rijksoverheid zullen door ons kenbaar worden gemaakt via dit medium.

Afbeeldingsresultaat voor corona virus

 

6 januari 2020

Buro Bouwfysica adviseert winnende tender Explore
Buro Bouwfysica adviseert bij deze door BPD en Dura Vermeer gewonnen tender op het gebied van akoestiek en brandveiligheid. Klik op de link voor meer informatie https://www.bpd.nl/actueel/nieuws/bpd-en-dura-vermeer-winnen-tender-voor-gebiedsontwikkeling-holland-park-west-in-diemen

 

16 december 2019

Buro Bouwfysica wenst iedereen fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

16 mei 2019

Buro Bouwfysica adviseert winnende tender BinckPark Trekvlietzone kavel 1B
Buro Bouwfysica adviseert bij deze door VORM gewonnen tender op het gebied van geluid. Klik op de link voor meer informatie https://vorm.nl/nieuws/vorm-wint-met-binckpark-tender-trekvlietzone-kavel-1b

15 april 2019

Voor het project De Drukkerij adviseert Buro Bouwfysica op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid
https://www.stebru.nl/news/de-drukkerij/340/

18 december 2018

Directie en personeel van Buro Bouwfysica wensen jullie prachtige, gezellige
kerstdagen en een gezond en voorspoedig nieuwjaar! 

13 december 2018

Het oplevercertificaat voor het project OZC Tilburg is behaald
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6478559016174915585

3 december 2018

Buro Bouwfysica adviseert winnende tender Kavel O
Buro Bouwfysica adviseert bij deze door BPD en ERA Contour gewonnen tender op het gebied van geluid. Klik op de link voor meer informatie https://www.bpd.nl/actueel/nieuws/bpd

27 november 2018

Buro Bouwfysica breidt uit
Per 1 oktober jl. hebben we ons team uitgebreid met twee nieuwe technisch specialisten.

We stellen ze graag aan u voor.

Arthur is gespecialiseerd op het gebied van bouwfysica, akoestiek en bouwregelgeving.Hij is gemotiveerd om de leefomstandigheden in de gebouwde omgeving veilig, gezond en comfortabel te maken.

Parsa is specialist bouwfysica met een grote betrokkenheid, ambitie en liefde voor het vak. De kennis en expertise van Parsa ligt voornamelijk bij akoestiek, bouwtechniek, duurzaamheid en energiebeheersing.

Wij zijn blij met deze versterking van ons adviesteam en wensen onze nieuwe collega´s veel succes.
Meer informatie over hen kunt u vinden via deze link http://www.burobouwfysica.nl/onze-adviseurs/

18 september 2018

Buro Bouwfysica is bij de drie iconische torens in Leiden verantwoordelijk voor bouwfysica die RED Company ontwikkelt
https://www.linkedin.com/pulse/red-company-ontwikkelt-drie-iconische-torens-leiden-guus-tennekes

1 juli 2018

Buro Bouwfysica is verhuisd.

Nieuw adres per 1 juli 2018:
Cypresbaan 45
2908 LT Capelle aan den IJssel

5 juni 2018

Nieuwe vacature bij Buro Bouwfysica
Buro Bouwfysica is per direct op zoek naar uitbreiding van haar team. Wij zijn op zoek naar een specialist bouwfysica en akoestiek. Kijk hier verder voor meer informatie. 

9 maart 2018

Buro Bouwfysica adviseert winnende tender Lloydpier Blok C
Buro Bouwfysica adviseert bij deze door Blauwhoed gewonnen tender op het gebied van akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Het energieconcept dat door ons bureau is ontwikkeld gaat hierbij uit van het opwekken van zoveel mogelijk zon- en windenergie op locatie. Klik op de link voor meer informatie https://blauwhoed.nl/blauwhoed-wint-tender-lloydpier-blok-c 

8 februari 2018

Nieuwe vacature bij Buro Bouwfysica
Buro Bouwfysica is per direct op zoek naar uitbreiding van haar team. Wij zijn op zoek naar een specialist akoestiek. Kijk hier verder voor meer informatie. 

21 december 2017

Directie en personeel van Buro Bouwfysica wensen jullie prachtige, gezellige
kerstdagen en een gezond en voorspoedig nieuwjaar! 

18 september 2017

Startschot voor energieneutraal centrumplan Westwijk in Vlaardingen
Buro Bouwfysica adviseert hier op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Klik op de link voor meer informatie https://vastgoedjournaal.nl/news/33044/startschot-voor-energieneutraal-centrumplan-westwijk-in-vlaardingen 

31 juli 2017

Nieuwe vacatures bij Buro Bouwfysica
Buro Bouwfysica is op zoek naar enthousiaste mensen voor verdere uitbreiding van haar team, dat op dit moment uit circa 10 ingenieurs bestaat. Er zijn vacatures voor een projectleider bouwfysica en voor 2 startende specialisten akoestiek en bouwfysica. Kijk hier verder voor meer informatie. 

18 juli 2017

Buro Bouwfysica sponsort Ride4Kids team Zeeland

13 juli 2017

NN Kralingen
Buro Bouwfysica adviseert de Nederlandse Bouw Unie in gewonnen tender voor het Noordelijk Niertje.

20 juni 2017

OZC Tilburg
Opleiding- en Zelfstudie Centrum van Tilburg krijgt vorm.

14 juni 2017

Buro Bouwfysica sponsort de NVBV kennisdag

26 november 2015

Buro Bouwfysica denkt mee met RIVM over Omgevingswet
De Omgevingswet is in aantocht, waarbij gekoerst wordt op invoering in 2018. Niet alleen voor gemeenten en planologen zal er veel veranderen, maar ook voor iedereen die zich bezig houdt met het Bouwbesluit of de Wet geluidhinder. Een belangrijke pijler binnen de Omgevingswet is de digitale informatievoorziening. Door het RIVM wordt onder andere gewerkt aan de contouren van het zogenaamde 'informatiehuis Geluid'. Samen met andere adviseurs, bronbeheerders en gemeentelijke geluidspecialisten heeft Jan Hardlooper van Buro Bouwfysica vanuit zijn ervaring als adviseur geluidbelast bouwen en ontwerpen meegewerkt aan een workshop waarin een inventarisatie is gemaakt van wat nodig is en hoe de informatie kan worden ontsloten. Een zeer boeiende sessie die zeker een vervolg zal krijgen.

2 november 2015

Buro Bouwfysica gestart op 2 november 2015!
Op maandag 2 november is Buro Bouwfysica gestart als adviesbureau op het gebied van akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. De oprichters Jan Hardlooper, Jos Reijnierse en Peter Roosen zijn allen als adviseur aan dit nieuwe adviesbureau verbonden.